Inprest

chestionare auto pentru toate categoriile

Obtinerea certificatului pentru persoana desemnata

Persoana desemnata sa conduca permanent si efectiv activitatea de transport rutier de marfuri sau personae trebuie sa detina un certificate de competenta profesionala.

Obtinerea certificatului de competent profesionala (cunoscut sub numele de Persoana Desemnata) se face in urma unui curs intr-un centru de pregatire profesionala. Centrele de pregatire si perfectionare profesionala a personalului din domeniul transporturilor rutiere trebuie sa fie recunoscute si agreate de catre Ministerul Transporturilor. Obtinerea certificatului se face pe baza de curs si se finalizeaza cu un examen.

Lista centrelor de pregatire autorizate de catre Ministerul Transporturilor este disponibila pe pagina web a ministerului (www.mt.ro).

Pe site-ul Autoritatii Rutiere Romane (www.arr.ro) puteti vedea informatiile privind calendarul de examinare teoretica pentru fiecare centru de pregatire profesionala in parte.

Cerinte la inscrierea pentru examenul de Persoana Desemnata:

  • Persoana trebuie sa faca dovada ca are absolvite minim 10 clase;
  • Dosarul trebuie sa contina o copie xerox al actului de identitate si diploma de studii, urmata de fisa tip de inscriere.

Durata unui curs de competent profesionala este de 10 zile.

Intrebarile online pentru examenul de Persoana Desemnata sa conduca activitatea de transport rutier de marfuri sau personae va sunt disponibile pe pagina noastra web, la categoria Atestate. Intrebarile din chestionare sunt identice cu cele de la Autoritatea Rutiera Romana.