Lexus LF-SA crossover de clasa mini

Lexus LF-SA este un aventurier unghiular inspirat parca din viitor. Acest model de Lexus LF-SA tocmai a facut debutul la Salonul Auto de la Geneva (Geneva Motor Show 2015). La doar 3,45 m lungime, Lexus LF-SA a fost conceput pentru a putea sa se strecoare usor in orasele inghesuite ale viitorului dar in acelasi timp sa para si destul de agresiv. Liniile sale extrem de precise fac din acest crossover de clasa mini cu configuratie 2+2 un automobil destul de simplu si bizar. Caroseria pare sculptata dintr-un bloc de metal, iar jocul de lumini si umbre se schimba in functie de perspectiva din care este privita.

In interior se gaseste un pachet concentrat pe conducatorul auto. Clasicul touchscreen este inlocuit de o holograma controlabila prin miscarile mainii. Head-up display-ul se transforma intr-un spectacol tehnologic acesta fiind punctual culminant integrat in noul model Lexus. Din pacate nu vom vedea aceste elemente pe modelul de serie.

Locul soferului are o solutie interesanta de adaptare la preferintele celui de la volan. Scaunul este fix, iar pedalierul si volanul se misca in functie de nevoi pentru a se mula pe preferintele celui de la volan. Constructorul denumind acest design interior “manipularea de lejeritate”.

Propulsia nu a fost detaliata de catre cei de la Lexus, dar sa spunem ca nu ne-ar fi surprins daca se dovedeste a fi un sistem electric sau hibrid.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.