Dodge Brothers si povestea lor

John Francis Dodge a fost al doilea dintre cei trei copii nascuti al parintilor Maria Casto Dodge si Daniel Rugg Dodge. Acestia detineau un magazin de masini in Niles, Michigan in parteneriat cu ceilalti doi fi ai lor (Delphine si Horace Elgin). John si Horace erau inseparabili. Acestia se jucau impreuna, mergeau la aceasi scoala si aveau activitati comune.

In anul 1882, cand John a absolvit liceul, Daniel Dodge s-a mutat cu familia la Port Huron, Michigan. In Port Huron, Daniel Dodge a infintat un magazin specializat in motoare de masina cu ardere interna, dar afacerea nu a reusit. In 1886 familia se muta in Detroit si cei doi frati isi gasesc de lucru la Murphy Boiler Works, un producator de cazane marine. Au continuat sa traiasca in Detroit, dar, in 1894, au inceput sa lucreze ca masinisti la Dominion Typograph Company peste râul Detroit din Windsor, Ontario.

Fratii Dodger au format un parteneriat in 1897 cu Fred Evans formand Evans & Dodge. Acestia faceau biciclete folosind o forma imbunatatita de rulment (patentat de Horace). Parteneriatul se dizolva in 1900, iar acestia isi iau cota lor de venituri undeva la 10.000 de dolari. Cu acesti bani isi deschid propriul magazin de masini in Detroit la sfarsitul anului 1900. Termen de sase luni, au realizat doar piese pentru industria auto. Si de aici porneste cariera lor in domeniul automobilistic.

John Francis Dodge (25 octombrie 1864 -January 14, 1920) si Horace Elgin Dodge (May 17, 1868 – December 10, 1920)

 

Dodge Brothers reprezentat un spirit antreprenorial si o pasiune pentru a impinge limitele la maxim. Uita-te la povestea lor aici

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.